Cykelleder

Att cykla är ett naturligt och givande sätt att ta sig fram på södra Öland. Du hör fågelkvitter, känner dofterna och den friska ö-vinden. I Mörbylånga kommun finns flera leder att utforska.

Karta över cykelleder på Öland finns på Ölands turistbyrå och du kan också planera din cykeltur på sidan Cykla på Öland, länk finns till höger.

  • Ölandsleden går på vägar och stigar som tar dig genom unika natur- och kulturmiljöer och till fantastiska platser som bara kan nås med cykel eller till fots. Exempel på rutter finns i länken till höger, Cykla på Öland.
  • Cykla mellan Färjestaden och Mörbylånga. På den asfalterade cykelvägen Slingervägen som går direkt mellan Färjestaden och Mörbylånga finns många intressanta upptäckter att göra och många fina avstickare att ta ut i naturen och odlingslandskapet.
  • Stora Alvarleden är en vandringsled som du också kan cykla. Leden är inte iordninggjord utan är strapatsrik, terrängen varierar, bitvis får man leda cykeln. Hela ledens sträckning är 27 km.
  • Ekelundaleden är en fortsättning på Stora Alvarleden där du också kan cykla till Ekelunda by och vidare mot Dröstorp ödeby.

Se kommunens cykelfilm för mer inspiration!

Sidan granskad 11 februari 2022 Kommentera sidan