Du är här: Start/Start/Nyheter/Liten summering av året som gått i din kommun 

Liten summering av året som gått i din kommun 

Arbetet i Mörbylånga kommun sker dygnet runt, året runt. Uppgifter avslutas och nya uppgifter tillkommer. Inför det nya året vill vi som arbetar på kommunen pricka av och redovisa ett urval av 2021 års uppgifter för dig som bor i vår fina kommun. På bilden finns en uppdatering av listan som presenterades i november. 

Bakgrunden till arbetet i en kommun ser kortfattat ut så här: I varje kommun sitter en demokratiskt vald politisk ledning som pekar ut riktning och beslutar om vad en kommun ska arbeta med. Tjänstemännen, de som är opolitiskt anställda i kommunen, ser till att arbetet blir utfört och fungerar även som rådgivande experter till politikerna.

I Mörbylånga kommun har vi flera verksamheter som arbetar inom sina respektive expertområde; utbildning, social omsorg, samhällsbyggnad, kultur- och fritid, VA/fjärrvärme och näringsliv. 

Alla verksamheter arbetar inom sitt område men många frågor är också verksamhetsövergripande. Det visar till exempel de tre prioriterade mål som kommunen ska fokusera på och som kommunfullmäktige tog beslut om för cirka ett år sedan.

Dessa mål är

  • Ett starkt lokalt differentierat näringsliv
  • Tillväxtskapande och hållbar samhällsplanering
  • Gynnsamma uppväxtvillkor

Alla målen sträcker sig över alla våra verksamheter. Till exempel:
Vi behöver ett fungerande näringsliv för att folk ska få jobb och vilja flytta hit.
De som bor här och flyttar hit vill ha ett bra samhälle att bo i med fungerande vägar och infrastruktur.
Föräldrar, barn och andra vuxna vill ha en bra förskola, skola och äldreomsorg. Barnen ska ha en säker och trygg väg till sina skolor och alla ska ha chans att få andas frisk luft och ha roliga och meningsfulla fritidsintressen.

Allt hänger ihop. Därför är det viktigt att vi alla medborgare förstår hur viktiga vi är för vår kommun. Oavsett vad du gör eller arbetar med, var du bor eller hur du bor är du en del av Mörbylånga kommun. Därför vill vi på kommunen dela med oss en del av det arbete vi genomfört och startat upp under 2021.

Nu ser vi fram emot ett gott samarbete 2022.

Sidan uppdaterad 30 december 2021 Kommentera sidan