Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Mörbylånga kommuns växtkraft fortsatt starkast i länet

Mörbylånga kommuns växtkraft fortsatt starkast i länet

PRESSMEDDELANDE Ny statistik från Statistikmyndigheten SCB visar att Mörbylånga kommun fortsätter att växa även år 2022. Starkast växtkraft i Kalmar län på tionde plats av landets 290 kommuner att växa procentuellt.

Statistiken för det första halvåret 2022 visar att kommunen fortsätter växa och har en folkökning på 153 personer under denna period, vilket motsvarar en ökning på 0,97 procent.

Folkökningen definieras som skillnaden mellan folkmängden den 31 december 2021 och den 30 juni 2022.

Folkökning halvår 2022 Kalmar län Folkökning halvår 2022 Kalmar län

 

– Att så många vill flytta till vår kommun visar verkligen vad livskvalitet innebär för många idag. Närheten till naturen, havet och det unika landskapet här på södra Öland är starka värden för oss som bor här. Det expansiva läget som näringslivet i kommunen befinner sig i ökar så klart attraktionskraften för hela kommunen.

Inte nog med det så har våra stadiga och fina omdömen i skola, vård och omsorg definitivt stor roll i utvecklingen vi ser. Vi ligger helt rätt i tiden helt enkelt, fortsätter Matilda Wärenfalk.

22 februari 2022 publicerades statistik som visade att kommunen växt med 1,5 procent fler invånare 2021 jämfört med 2020 och hade totalt sätt en folkökning på 235 personer. 

Procentuella folkökning bland Sveriges kommuner Folkökning/-minskning halvår 2022 samt kommuner med störst relativ ökning och minskning per län

 

Liksom då är det även nu inflyttningen som gör att Mörbylånga kommun procentuellt sett har störst folkökning av Kalmar läns tolv kommuner, enligt senast statistik från SCB.

– Detta ställer krav på oss och vi vet att vi har stora investeringsbehov som väntar oss för att möta de nya kommuninvånarna, säger Matilda Wärenfalk, kommunalråd Mörbylånga kommun.

Information och kontakt

Ann Willsund, Kommundirektör Mörbylånga kommun
ann.willsund@morbylanga.se eller tfn. 0485-470 11

Matilda Wärenfalk, Kommunalråd Mörbylånga kommun
matilda.warenfalk@morbylanga.se eller tfn. 0485-473 28 

Här finns länk till rapporten från Statistikmyndigheten SCB

Mörbylånga kommun växer mest i länet - Mörbylånga kommun (morbylanga.se)

Mörbylånga kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt i Kalmar län 2021 - Mörbylånga kommun (morbylanga.se)

Sidan uppdaterad 18 augusti 2022 Kommentera sidan