Du är här: Start/Kommun & Politik/Press och kommunikation/Pressmeddelanden/Kommunen uppmuntrar fler till hållbara resval genom appen BetterPoints

Kommunen uppmuntrar fler till hållbara resval genom appen BetterPoints

PRESSMEDDELANDE Satsningen ingår i projektet Hållbara resval och riktar sig till både privatpersoner och arbetsgivare i Mörbylånga kommun. Utmaningen går ut på att samla poäng i appen som sedan går att byta mot lokala erbjudanden.

Resor med cykel, gång, kollektivtrafik eller samåkning inom, till eller från kommunen loggas i appen BetterPoints och omvandlas till poäng som sen kan bytas in mot lokala erbjudanden av produkter och tjänster eller skänkas till välgörenhet.

– Vi ser gärna att lokala företag inom tjänste-, upplevelse- eller produktsektorn engagerar sig med erbjudande till alla som deltar. Intresseanmälan görs till naringsliv@morbylanga.se, sen kontaktar vi företagen och berättar mer säger Peter Marklund, näringslivschef, Mörbylånga kommun.

– Många vill resa mer klimatsmart men det kan vara svårt att komma igång. Livspusslet ska gå ihop och gamla vanor kan vara svåra att ändra, men vi hoppas att appen ska bidra till att peppa användare att testa och hålla i nya resvanor, säger Thérese Lindquist, miljö- och klimatstrateg, Mörbylånga kommun.

Vem reser mest hållbart och hälsosamt? Tanken är att kollegor på arbetsplatser ska skapa lag och gå med i arbetsgivarutmaningen och tävla mot andra organisationer.

Anta utmaningen; för ett hälsosamt och hållbart Mörbylånga – ditt resval räknas!

Appen BetterPoints laddas ner via App Store eller Google Play Butik.

Om projektet Hållbara resval

Hållbara resval är ett samverkansprojekt mellan Mörbylånga kommun, Kalmar kommun, Kalmarhem och Linnéuniversitetet.

Genom kommunikation, tävlingar och lokala erbjudanden från företag i kommunerna arbetar vi med beteende och attitydförändringar för att främja hållbara resvanor.

Målet är att öka andelen resor med cykel, gång, kollektivtrafik och samåkning till och från Mörbylånga kommun och inom Kalmar län. kalmarlan.betterpoints.app

Kontakt och mer information

Thérese Lindquist, Miljö- och klimatstrateg, Mörbylånga kommun
Tfn: 0485-471 39 eller therese.lindquist@morbylanga.se

Sidan uppdaterad 12 september 2022 Kommentera sidan