Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/Energi, klimat och miljövård/Här laddar du din elbil

Här laddar du din elbil

Att köra elbil är klimatsmart och fossilbränslefritt om du väljer grön el. Mörbylånga kommun har publika laddstolpar för elbilar på tre platser.

  • I Mörbylånga, vid torget, i närheten av biblioteket. Här kan två bilar laddas samtidigt. Det är en så kallad semistolpe med 22 kW och tar laddningen ca 2-3 timmar från tomt till fullt batteri. Uttaget är ett typ 2 och du får använda egen laddsladd.
  • I Mörbylånga, vid kommunkontoret på Trollhättevägen 4. Här finns två publika laddstationer. Den ena är en semistolpe med 22 kW (full laddtid 2-3 timmar) och plats för två bilar att ladda samtidigt. Stolpen har fast laddhandske och typ 2 uttag. Den andra är en långsamladdare där full laddning tar 8-12 timmar. Också vid långsamstolpen kan två bilar laddas samtidigt.
  • I Södra Möckleby, på parkeringen vid caféet i närheten av kyrkan. Det är en semistolpe med 22 kW (full laddtid 2-3 timmar) och plats för två bilar att ladda samtidigt.

Mörbylånga kommuns publika laddstolpar har en betalfunktion i samarbete med Bee Charging Solutions (fd Clever).

Stolparna har medfinansierats av Naturvårdsverkets Klimatklivet, som är regeringens satsning på investeringar som minskar koldioxidutsläppen och gör lokal klimatnytta.

Bee Charging Solutions kontantkort för elbilsladdning säljs hos Café & butik Ölands söderbönor.

Sidan granskad 6 september 2019 Kommentera sidan