Du är här: Start/Bygga, Bo & Miljö/Energi, klimat och miljövård/Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivning

Behöver du hjälp och råd om nya uppvärmningssystem, effektivare belysning, solceller och andra energibesparande åtgärder kan du kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare. Det är kostnadsfritt och vänder sig till hushåll, föreningar, företag och organisationer.

Du kan få information om energikällor, elavtal, uppvärmningssystem, gällande regler och bidrag som finns att söka samt hur du kan minska och effektivisera din energianvändning. Du kan också få information om transporteffektivisering och energianvändningens klimatpåverkan.

Så fungerar energi- och klimatrådgivningen

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen ger opartisk rådgivning om energi, klimat och transporter. Rådgivningen får inte ge rekommendationer om specifika märken eller installatörer.

Syftet är att hjälpa allmänhet och företag i kommunen med råd i energifrågor, att sänka energiförbrukningen, minska elanvändningen och minska användningen av icke förnyelsebara energikällor.

Kommunens rådgivning sker genom telefonservice, e-post och besök. Den bedrivs genom samverkan mellan sex kommuner, Mörbylånga, Borgholm, Mönsterås, Högsby, Hultsfred och Vimmerby och finansieras av Energimyndigheten.

Låna en elmätare!

Elmätare finns att låna på biblioteken i Mörbylånga, Färjestaden och Degerhamn samt på kommunkontoret i Mörbylånga.

Med elmätaren kan du mäta dina elektriska apparaters elförbrukning och få en uppfattning om vilka apparater i ditt hem som drar mest och minst ström.

Sidan uppdaterad 27 augusti 2021 Kommentera sidan