Du är här: Start/Barn & Utbildning/Grundskola/Grundskolor/Glömminge skola

Glömminge skola

Skolan som ligger utefter 136:an med en väl tilltagen och uppskattad skolgård. Skolan där fritidshemmet är en naturlig del av verksamheten.

Genom personalen på fritidshemmet upplever bland annat eleverna de mycket spännande och uppskattade aktiviteterna som äger rum i Äventyrspedagogiken.

Vår Vision

Glädje och Trygghet skapar vi Kunskap och Gemenskap - genom våra värdeord hittar vi vägen mot Mörbylånga kommuns vision "Vi skapar växtkraft och Livskraft".

Våra nya värdeord talar om vad vi som arbetar här på Glömminge skola tycker är extra viktigt för att eleven ska utvecklas utifrån den man är.

  • Med Glädje och skratt kommer vi lite längre
  • Med Trygghet vågar vi prova utan att skämmas eller känna "oss dumma".
  • Vi vill att våra elever ska våga fråga om man inte förstår eller vill veta mer. På det sättet blir Kunskap rolig och värdefull
  • Vi vill och strävar efter att alla ska känna och uppleva Gemenskap i alla lägen.

Lärarstudenter

Tillsammans med Linnéuniversitetet är vi en del i det som kallas verksamhetsintegrerad skola (VI-skola). Det innebär bland annat att lärarstudenter två dagar, varannan vecka, finns hos oss för att tillsammans med sin handledare få praktisk erfarenhet i verklighetens skola. Läraren håller sig på det här sättet också ajour med aktuell forskning och nya idéer som lärs ut på lärosätet.

Skolans upptagningsområde sträcker sig från Hönstorp i söder till Saxnäs i väster, Isgärde i norr och Gråborg i öster.

Sidan uppdaterad 11 oktober 2022 Kommentera sidan